VIP MVA Fn Calembel Radon virtuaalihevonen / a sim-game horse


© Java

Calembel Radon "Allu" (VH03-024-8993)
Welsh Mountain (sekt. A), ori
syntynyt 06.12.2007
-- täyttänyt 3 vuotta 04.09.2008 (ikääntyy satunnaisesti)
-- täyttänyt 8 vuotta 24.12.2008

säkäkorkeus 121cm, voikko
koulupainotus, koulutustaso Helppo A / 60cm / valj. noviisi
omistaa Ada (VRL-03880)

Kantakirjattu 30.09.2011 KTK-II / 67%
Palkittu 11.04.2018 jalostusarvonimellä VWY-A
Palkittu 25.02.2018 laatuarvostelupalkinnolla KRJ-I / 107,5p
Palkittu 06.12.2016 jalostusarvonimellä VWY-AB
Palkittu 30.11.2016 laatuarvostelupalkinnolla VVJ-I / 102p
Palkittu 31.10.2016 laatuarvostelupalkinnolla YLA2 / 95p
Palkittu 15.02.2013 laatuarvostelupalkinnolla KRJ-II / 95p
Palkittu 30.05.2013 laatuarvostelupalkinnolla VWY-II / 48p
VIP MVA arvonimi myönnetty 04.01.2016
Fn arvonimi myönnetty 04.05.2012

Calembel Radon on elävän elämän esimerkki siitä, että halvalla ei saa ainoastaan hyvää, halvalla saa erinomaista. Ja että jos internetissä myydään hyvää halvalla tilaisuuteen kannattaa tarttua heti eikä jäädä ihmettelemään onkohan sitä rahaa (punnan kurssi olisi kyllä kannattanut ottaa huomioon), onkohan sitä osaamista orin kanssa (se on pieni!), tarvitseekohan sitä oikeasti neljättä hevosta (kyllä, jos omistaa kolme tylsää rautiasta tammaa), ja mitä ihmettä sitä welshponilla edes tekee (no se on söpö, menee vaikka pihakoristeesta jos kaikki menee läskiksi). Halpa lysti loppui kyllä tasan siihen kun nettiostos piti FedExata Suomeen, mutta välittäjän ansioksi pitää laskea se, että voikko welshori tuli perille asti voikkona welshorina eikä vaihtunut matkalla rautiaaseen cobtammaan (josta tallilla jaksettiin kyllä vääntää vitsiä vielä kauan sen parasta ennen -päiväyksen mentyä). Luonnekin vastasi hyvin kuvausta "more ego than brains". Siinä sitten seistiin tallin pihassa kiljuva poni narun päässä ja mietittiin, että mitähän mä nyt teen.

Calembel Radon, alias Allu, on komea welshponiori joka osaa niin ihastuttaa kuin vihastuttaa luonteellaan sekä tempauksillaan. Yleensä ihastuminen tulee ensin ja lähemmän tutustumisen myötä vihastuminen sekä täysi turhautuminen toisen oikkuihin. Höhlä, raato, makkara - rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Karsinassa Allu on täysi sählä: se ei tiedä miten olisi tai mitä tekisi. Harjat ovat mahdottoman mielenkiintoisia ja käytävän tapahtumat vasta saavatkin ponin innostumaan. Varo vain jos unohdit karsinan oven edes vähän raolleen, sillä silloin Allu vilahtaa ulos kuin rasvattu salama. Eikä kukaan rakasta jokaviikkoista pyydystetään Allu -operaatiota enemmän kuin itse karkuun päästäjä. Ponin kiinnisitominen onkin sallittua ja jopa suotavaa, sillä silloin hevonen pysyy seinien sisäpuolella eikä hoitaja joudu juoksemaan karsinaa ympäri innokkaan nelijalkaisen perässä. Muuten hoitotoimenpiteet sujuvatkin moitteettomasti, vaikka satulan kanssa pitää aina välillä pyöriä ja suitsien kanssa nostella päätään. Onneksi Allu ei ole koolla pilattu.

Allu taipuu helpon a:n koululiikkeisiin ja vetää kärryjä oikein mallikkaasti - mutta on aivan eri asia saatko juuri sinä sen liikkumaan täydellä potentiaalillaan vai vain kuskaavan ratsastajaa kenttää ympäri. Allu ei tee mitään jos sitä ei siltä pyydä oikein eikä tarpeeksi napakasti: vähän sinnepäin -avut saavat ponin vain tyssäämään keskelle kenttää ja heittämään muutaman protestipukin. Omapäinen ja mukavuudenhaluinen sanojen syvimmässä merkityksessä; palvelualttius taisi kadota tästä linjasta jo vuosikymmeniä sitten.

Kannukset jalkaan ja kouluraippa mukaan, mutta kovat kuolaimet saat unohtaa kotiin. Näillä säännöillä pärjää jo suhteellisen hyvin Allun kanssa, sillä vaikka poni oma moottori kaipaa hieman virittelyä, jarru on liiankin toimiva. Allu poimii pienenkin käden epätasaisuuden ja polvien puristuksen pidätteenä, mutta tyhjäksi hevosta ei silti saa edestä jättää - muuten ravi liikkuu vain ylöspäin ja laukka pyörii paikoillaan. Vaatii ratsastajalta rautaisia vatsalihaksia, tarkkaa istuntaa ja kestäviä hermoja, mutta näiden kaikkien natsatessa on ponikin jo katsomisen arvoinen. Ainoastaan laukanvaihdot jäävät päälle ja varsinkin lävistäjillä pääsee helposti esittelemään sarjavaihtoja jos ei ole istuntansa kanssa tarkkana ja ponilla on liikaa aikaa ajatella.
Kouluaitojen sisällä toimii huomattavasti paremmin kuin kotona, eivätkä edes valokuvaajien kamerat saa ponia hyppäämään nahoistaan. Täytyy vain muistaa, että tämä viritetympi Allu sietää vielä vähemmän virheitä kuin kotikentän etuvetoinen, muuten radalla pääsee esittämään moitteetonta koottua ravia ja sulkuväistöä laukan sijaan.

Esteiden yli Allu osaa liidellä - mutta vain pienten, sillä vähänkin isommilla esteillä meno tyssää kuin seinään. Poni osaa kyllä hypätä tyylipuhtaasti, mutta jalkojen nosteleminen tuntuu liian suurelta vaivalta. Pienissä luokissa pääsee usein katsomaan korvat hörössä kiitolaukkaa painelevaa pikkuponia, mutta vähänkin isommissa ja enemmän keskittymistä vaativissa luokissa kielto ulos tulee viimeistään neljännellä esteellä. Pikkukisoissa käy hieman kokemattomammillekin ratsastajilla jotka vain osaavat olla hiljaa selässä, ohjata oikealle esteelle ja olla puuttumatta vauhtiin. Ponilla ainakin on mukavaa.

Kärryjen edessä Allu on ryhdikkäämpi ja aktiivisempi kuin ratsain, mutta kombensoi tätä heittämällä itsensä helposti tyhjäksi edestä. Motivoitavissa enimmäkseen äänellä ja piiskalla, suuhun ei parane koskea edes sitä vähää mitä kouluradalla ettei poni vedä palkokasvia nenään ja pistä ranttaliksi. Potkuremmi kannattaa siltikin varata mukaan.
Koulukoe on Allun ehdoton bravuuri, maratoonilla kyttää helposti jos siihen annetaan mahdollisuus, ja tarkkuuskoe on sitten koko ohjelman kompastuskivi kun poni kuumuu liikaa, kevenee edestä ja suorittaa koko radan kootussa laukassa tai possupassagessa. Ja rekeä ei suostu vetämään edes parina, ei kannata edes kokeilla.

Maastossa vauhti on tasaisen verkkaista, kunnes pyydetään laukkaa. Silloin poni kääntää turbovaihteen päälle ja unohtaa ratsastajan olemassaolon tykkänään - ellei sitten omista tälle muutamaa pukkihyppysarjaa. Alkusyksyllä ja pimeällä rasahdusherkkä.

Kilpailupaikalla ja eläinlääkärin sekä kengittäjän käsittelyssä osaa käyttäytyä.

i. Calembel Rwein
vkk welsh mountain sk. 120cm
ii. Calembel Rahvin
vkk welsh mountain sk. 122cm
iii. Calembel Rhys
rnvkkkm welsh mountain sk. 122cm
iie. Calembel Eirwen
vrtkm welsh mountain sk. 114cm
ie. Calembel Mithril
vkkkm welsh mountain sk. 118cm
iei. Earl Haarling
mrnkm welsh mountain sk. 119cm
iee. Calembel Morgause
vkk welsh mountain sk. 116cm
e. Gleis Fliander GB
rtkm welsh mountain sk. 118cm
ei. Immortal Randon
vrt welsh mountain sk. 120cm
eii. Eldreth Cirinn
rn welsh mountain sk. 120cm
eie. Eryn Rhosynnaidd
rnvkk welsh mountain sk. 117cm
ee. Windsborn GB
rtkm welsh mountain sk. 112cm
eei. Stormfilwyr
mkm welsh mountain sk. 118cm
eee. Briarwood Milady B
rtkm welsh mountain sk. 115cm

i. Calembel Rwein - poni, johon kaikki tuntemattomat rakastuivat ja jonka kaikki tutut osasivat kiertää kaukaa. Liikettä, charmia ja näyttävyyttä ei tältä orilta puuttunut, mutta aivojen olemassaolosta ei voi olla niin varma. Ponin onneksi rakenne ja kapasiteetti ylittivät luonteen tuomat miinukset, sillä muuten sellaisella luonteella varusteltua hevosta ei olisi kauaa katseltu. Kisannut aktiivisesti kouluratsastuksessa vaativalla tasolla ja valjakkoa kansallisella. Yksi brittiläisen welshponijalostuksen tuottamia helmiä, jonka jalostuksellinen vaikutus ei jää pelkästään saarivaltion omiin linjoihin. Periyttää erityisesti ilmavaa ja irtonaista liikettä sekä hyvää ylälinjaa.

ii. Calembel Rahvin oli myös aikansa käytetyimpiä jalostusoreja, ennen kuin poika tuli ja syrjäytti isänsä jalostustilastoissa. Säkäkorkeusrajoja hiponut ori kisasi menestyksekkäästi kouluratsastuksessa vaativalla tasolla kunhan vain oikea ratsastaja löytyi: yhdelle ihmiselle väänsi itsensä vaikka solmuun, toiselle ei esittänyt mitään pystyyn hyppimistä kummempaa. Ikä ei tätä ponia myöskään painanut, sillä vielä parikymppisenäkin radoilla päästiin ihastelemaan lennokkaita laukkalisäyksiä ja väistöjä, jotka olivat ehdottomasti orin bravuuri. Jättänyt jälkeensä erittäin monta jalostustestit loistavilla arvosanoilla läpäissyttä jälkeläistä.

iii. Calembel Rhys oli sporttinen McSporttiponi joka kasvattajan tyttären lapsuudensuosikkina kolusi kaikki maakunnan (ja myöhemmin koko saarivaltion) kissanristiäiset. Aina yhteistyöhaluinen ja kärsivällinen Rhys oli tasainen suorittaja ja kilpaili menestyksekkäästi kouluratsastuksessa kansalliselle helpolle tasolle saakka sekä haki sijoituksia esteillä, kenttäkilpailuissa ja valjakkoajossa aluetasolta. Ori kantakirjattiin vasta vanhoilla päivillään III kantakirjaluokkaan puuttelisista rotu- ja sukupuolileimoistaan johtuen ja jätti ainoastaan muutaman jälkeläisen tallin omilla tammoilla. Jälkeläisilleen Rhys periytti kuitenkin valtavan kisapotentiaalinsa ja vaikuttaa täten voimakkaasti nykyisissä welshponisuvuissa.

iie. Calembel Eirwen oli kuvankaunis tamma hennolla rakenteella ja eloisalla luonteella varustettuna. Siellä meteli missä Eirwen: vikkeläliikkeinen ja tuulella käyvä tamma tuntui ehtivän viiteen paikkaan yhtäaikaa eikä yhteenkään toivottuun sellaiseen. Liikkeiltään näyttävä, mutta kilpailupaikalla tuppasi keskittymään kaikkeen muuhun kuin olennaiseen ja täten menestys jopa seuratasolla oli hyvin vaihtelevaa. Sukunsa puolesta suosittu jalostustamma joka kaikkien onneksi periytti jälkeläisilleen enemmän rakennettaan ja liikkeitään kuin luonnettaan.

ie. Calembel Mithril oli poni, josta povattiin jo varsana kovan luokan kisahevosta. Hienoliikkeinen ja kipakka tamma joka tuntui aina olevan askeleen edellä ihmistä - niin hyvässä kuin pahassakin. Kouluradalla usein nopeusennätyksiä rikkonut poni rauhoittui huomattavasti kärryjen edessä ja valjakkopuolella kisasi menestyksekkäästi aina kansainvälisiin helppoihin luokkiin asti. Jalostustammana Calembel Mithril ei koskaan luonut uraa, sillä tamman pää ei kestänyt karsinassa seisomista edes vanhoilla päivillä. Muutamalle jälkeläiselleen tamma periytti sekä liikkeensä että rakenteensa, ja valitettavaa kyllä, myös luonteensa.

iei. Earl Haarling oli kolmannen polven kansallisen tason kouluponi, jota ei paradoksaalisesti tunnettu niinkään saavutustensa vaan kyseenalaisen luonteensa vuoksi. Nuorena varsinainen huippulupaus eteni kouluratsastuksessa kansalliselle tasolle nuorimpana orina vuosiin ja niitti myös kohtalaista menestystä ennen kuin aortan repeämä lopetti ponin uran sekä elämän lyhyeen. Jättänyt muutaman täyspäisen jälkeläisen, mutta valitettavasti periytti liikkeitensä ohella kovaa ja arvaamatonta luonnettaan.

iee. Calembel Morgause oli varsin vaatimattoman näköinen ja yleensä myös varsin kurainen poni joka myytiin jo nuorena tasaisen luonteensa johdosta ratsastuskoululle tuntiponiksi. Kilpakentillä Morgause kuitenkin yllätti ja siirtyikin hyvin nopeasti eteenpäin yksityiskäyttöön. Tehtyään pitkän uran lasten ensimmäisenä kilpaponina Morgause päätyi takaisin synnyinkotiinsa jalostustammaksi ja ehti periyttää kahdelle varsalleen hyviä hermojaan ja tasaista luonnettaan - kolmannesta ei sen enempää.

e. Gleis Fliander GB edustaa hieman tuntemattomampaa linjaa kuin maankuulut Calembel -ponit. Tai oikeastaan, tamma ei edusta mitään linjaa, vaan on muutaman pienimuotoisesti poneja kasvattavan tädin yhteistyön tulos. Rakenteellisesti erittäin nätti tamma, joka huhupuheiden mukaan ostettiin suoraan näyttelykehästä lyömällä tyhjä shekki käteen. Oikeasta myyntihinnasta kenelläkään ei ole tietoa, mutta jalostustammana poni on varmasti tienannut ostohintansa jo moninkertaisesti takaisin. Kisannut muutamia kertoja koulussa sekä valjakkoajossa kohtuullisella menestyksellä, mutta ennemminkin toiminut vain jalostustammana. Periyttää ensimmäisen kantakirjapalkinnon ja erityismaininnan arvoista rakennettaan sekä tasaista ja miellyttämishaluista luonnetta, joten käytetty paljon kisaponijalostuksessa tasaamassa orien joskus hieman kyseenalaista luonnetta.

ei. Immortal Randon oli paikallista mainetta saavuttanut kuvankaunis jalostusori ja pikkukasvattajan silmäterä, joka olisi pärjännyt suuremmissakin kisoissa jos sen kanssa olisi vain uskallettu yrittää. Enemmänkin nätti kuin orimainen, mutta rakenteeltaan hyvä ja liikkeiltään irtonainen sekä ilmava. Kisasi aikanaan menestyksekkäästi valjakkoajossa aluetasolla ja kokeili onneaan myös kansallisella, tosin menestyksettä. Luonteeltaan yksi niistä harvoista hevosista, jotka saattoi antaa kenelle tahansa käsiin ilman pelkoa siitä, että kohta tulee ruumiita. Jälkeläisilleen periytti enemmän rakennettaan ja luonnettaan kuin liikkeitään.

eii. Eldreth Cirinn oli periskotlantilainen ori jonka kanssa toimiessa ei aina voinut olla täysin varma tajusiko se olevansa poni eikä jumalan lahja maailmalle. Asiallisesti käsiteltynä kuitenkin rohkea ja toimiva kärryponi, joka kiersi paikallisisa kilpailuita kohtalaisella menestyksellä tallin ylämaanponikaartin eksoottisena jatkeena. Rakenteeltaan edusti hieman raskaampaa työponityyppiä, mutta suvullisesti eksoottinen verrattuna aikansa suosittuihin englantilaisiin ja walesilaisiin jalostusoreihin. Myytiin myöhemmin etelään jalostusoriksi ja periytti jälkeläisilleen erityisesti suoria liikkeitään ja hyviä jalka-asentoja.

eie. Eryn Rhosynnaidd on tehnyt nimensä jalostustammana sekä näyttelyn kuin näyttelyn vuorenvarmana voittajana. Hyväluonteinen mutta liikkeiltään varsin vaatimaton pikkutamma nähtiin näyttelykehän ulkopuolella ainoastaan silloin kun omistajan, omistajan sisarten tai omistajan tutuntuttujen lapset tarvitsivat itselleen pomminvarman kisaratsun pikkuluokkiin. Menestyksestä on näillä reissuilla turha puhua. Rhosynnaidd periytti erityisesti ystävällistä ja tasaista luonnettaan sekä hyvää rakennettaan - ja valitettavasti myös heikkoa laukkaansa.

ee. Windsborn GB oli varsin mitättömän kokoinen poninrääpäle, joka kuitenkin yllätti kouluradalla. Kokoisekseen suhteettomat liikkeet omistanut tamma kisasi menestyksekkäästi kouluratsastuksessa aina helppo A -tasolle saakka ja kapasiteetti olisi varmaan riittänyt pidemmällekin, mutta tarpeeksi pienistä ratsastajista oli puutetta. Valjakkoajossakin onneaan koittanut tamma jäi lastausonnettomuuden ja siitä seuranneen hankosidevamman takia varhaiseläkkeelle kisaratsun hommista, mutta löysi itselleen onneksi uuden ammatin kukkahattutätien näyttelyponina ja pihakoristeena. Periytti erityisesti upean näyttävää ja ilmavaa ravia sekä kaunista pään muotoa.

eei. Stormfilwyr oli oikein näppärä jokapaikanhöylä joka ei turhaan urputtanu ihmiselle vastaan ja menestyi keskinkertaisesti kaikessa mitä sen kanssa päätettiinkään kokeilla. Vaikka kilpakentillä menestys oli satunnaista eikä näyttelykehässäkään ruusukkeita suorastaan sadellut, tasaisen ja yhteistyökykyisen luonteensa johdosta ori oli suosittu markkinavieras ja tässä virassa tulikin suuren yleisön tietoon ensimmäisen kerran. Myöhemmin Stormfilwyr sai kunnian esiintyä myös BBC:n pukudraamassa sivuosassa. Jalostusorina suosittu ns. varma valinta, joka periytti yhteistyöhaluista luonnettaan, korrektia rakennetta ja suoria liikkeitä.

eee. Briarwood Milady B oli poniäidin salainen unelma ja lapsi loistava tekosyy ostaa jotain pientä ja pörröistä, sillä täytyyhän lapselle nyt poni saada! Valintaperusteena toimi kaikkia järjen ja logiikan sääntöjä noudattaen ponin söpöyskerroin potenssiin vaaleanpunaisten varusteiden ostohinta, ja kaupat tehtiinkin entisestä näyttelyponista joka kyllä näytti suloiselta mutta jonka rakenne ei kestänyt lähempää tarkastelua. Lasta ei loppujen lopuksi poni koskaan kiinnostanut, mutta kärsivällinen pikkutamma ulkoilutti omistajaansa poninäyttelyiden ja leikkimielisen kärryttelyn merkeissä monta vuotta. Kahdelle jälkeläiselleen periytti kaunista pään muotoa sekä kilttiä luonnettaan - ja valitettavasti myös notkoselkänsä.

Jälkeläiset: 01.04.2018 wm-o. Glenwood Tywod emä: Derynant Eirianedd
20.02.2018 wm-t. Rushock Strawberry Rhambles emä: Peakes Strawberrybunny
01.05.2017 wm-t. KW Meitnerium emä: Maddocks Mulan
11.11.2016 wm-t. Vinhan Contessa, VIR MVA Ch, KTK-I, KV-II emä: Birkes Cupcake
13.01.2013 wm-o. Brio Aeron emä: Beonca Ariel
09.10.2012 wm-o. Hywarrd Neon, VWY-II emä: Dryswllyn Eiliw
01.07.2012 wpb-o. Snowden PB, KTK-I, KRJ-I, VWY-II emä: Aiatar
01.07.2012 wpb-t. Utopia's Aeres, YLA2, KRJ-II, VWY-II emä: Stori Lwyddiant
06.07.2011 wm-o. Gwalch Dee emä: Teimladol Wyn Caethes
01.02.2011 wm-t. Gwalch Rhianedd emä: Twyford Angelina
05.01.2011 wm-t. Honoria Dawn, VIR MVA Ch, KTK-II, VWY-II emä: Aodhfin Heather
28.01.2010 wm-o. Maldwyn Rowan emä: Llowydd Serene

Kilpailutulokset

PKK:n alaiset näyttelyt
12.03.2016 Allu Express PKK BIS3, KTK-sert tuom. Kics
14.10.2012 Venco Stud PKK EO-sert tuom. Latu
31.01.2012 Latun Talli PKK EO-sert tuom. Elisa
30.10.2011 Rikjandi PKK LKV1, EO-sert tuom. nica
30.09.2011 Järnbyn Yksityistalli PKK EO-sert tuom. Anne
25.08.2011 Mallaspuro PKK SA, HY tuom. Chao
16.07.2011 Virtuaalitalli Seppele PKK BIS4, EO-sert tuom. Anne
26.06.2011 Ansakuja PKK BIS4, KTK-sert tuom. Aatsi
23.06.2011 Stallions of William PKK EO-sert tuom. Aatsi
01.05.2011 Heathermoor Heights PKK SA, HY tuom. Anne
01.04.2011 Stallions of William PKK SA, HY tuom. Kira
27.03.2011 Mël Seren PKK BIS5, EO-sert tuom. nica
26.03.2011 Mêl Seren PKK BIS5, EO-sert tuom. Tinka H.
15.03.2011 Wild Horse Ranch PKK LKV3, EO-sert tuom. Anne
19.12.2010 PKK-näyttely PKK (väriluokka) 3/16, KP tuom. Beronia
31.08.2009 Allu Express PKK BIS3, EO-sert tuom. Liisa
29.06.2009 Allu Express PKK (väriluokka) 2/6 tuom. Minna
30.04.2009 Virtuaalitalli Seppele PKK BIS4, EO-sert tuom. Anne
20.08.2008 Loreley PKK BIS2, EO-sert tuom. Unnur

KRJ:n alaiset kilpailut
15.05.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 10/100
15.05.11 / kutsu / KRJ / Helppo B / 3/28
13.05.11 / kutsu / KRJ / Helppo B / 4/28
09.10.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/50
08.10.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/50
07.03.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 4/28
12.10.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 6/50
10.09.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/15
24.08.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 7/70
15.09.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/50
01.05.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/50
30.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 4/30
30.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/41
29.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/30
26.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/30
26.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo B / 5/50
26.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo B / 7/50
19.09.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 7/50
27.10.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/50
19.07.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 2/50
01.07.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 430
26.06.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/50
26.10.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/50
07.07.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/30
28.06.11 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/30
22.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 4/36
21.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo B / 2/42
20.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 2/24
20.04.09 / kutsu / KRJ / Helppo C / 7/50
25.01.09 / kutsu / KRJ / Helppo C / 4/50
15.09.08 / kutsu / KRJ / Helppo B / 2/69
15.09.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 2/50
31.08.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 1/59
04.07.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 7/54
02.07.09 / kutsu / KRJ / Helppo C / 5/44
19.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo C / 2/39
09.10.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 4/50
31.12.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/30
27.11.10 / kutsu / KRJ / Helppo A / 3/23
18.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo B / 1/44
14.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 8/71
12.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 6/71
11.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 7/71
03.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/46
03.06.09 / kutsu / KRJ / Helppo C / 3/46
14.09.08 / kutsu / KRJ / Helppo A / 4/44
12.09.08 / kutsu / KRJ / Helppo A / 2/44
12.09.08 / kutsu / KRJ / KN Special / 9/88
11.09.08 / kutsu / KRJ / Helppo A / 5/44
23.08.08 / kutsu / KRJ / Helppo A / 9/85
15.08.08 / kutsu / KRJ / Helppo B / 1/30
07.08.08 / kutsu / KRJ / Helppo C / 10/179
06.08.08 / kutsu / KRJ / Helppo C / 6/41
19.07.08 / kutsu / KRJ / Helppo C / 3/50
19.07.08 / kutsu / KRJ / Helppo C / 1/50

VVJ:n alaiset kilpailut
25.04.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
07.04.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/40
27.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
26.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
25.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
15.10.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
10.06.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
28.04.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
20.03.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
27.09.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
11.09.11 / kutsu / noviisi koulukoe / 1/11
04.08.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
03.08.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
13.06.11 / kutsu / vaativa koulukoe / 3/16
24.11.10 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
26.08.10 / kutsu / vaativa koulukoe / 2/30
15.06.09 / kutsu / noviisi koulukoe / 1/6
18.04.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
22.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/40
21.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
10.02.13 / kutsu / noviisi yhdistetty pari / 4/18
09.11.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
16.07.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
09.06.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
16.03.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
27.10.11 / kutsu / vaativa yhdistetty / 2/30
22.09.11 / kutsu / noviisi koulukoe / 1/1
10.09.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
02.08.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
24.06.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
05.12.10 / kutsu / noviisi yhdistetty / 1/30
23.11.10 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
22.01.09 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
20.01.09 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
30.04.13 / VVJ Cup / noviisi yhdistetty / 13/167
07.11.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
06.11.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
05.11.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
01.10.11 / kutsu / noviisi yhdistetty pari / 2/20
15.07.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
27.06.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/18
07.06.12 / kutsu / noviisi yhdistetty / 4/30
20.10.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
17.10.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
09.09.11 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
08.09.11 / kutsu / noviisi koulukoe / 3/11
15.06.11 / kutsu / vaativa koulukoe / 1/16
14.06.11 / kutsu / vaativa koulukoe / 3/16
04.12.10 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30
20.12.08 / kutsu / noviisi yhdistetty / 2/30
15.09.08 / kutsu / noviisi yhdistetty / 3/30
12.09.08 / kutsu / noviisi yhdistetty / 5/30

Welsh Ponies in the Show Ring
Riding Class: II  /  Driving Class: II  /  In Hand: I  /  kvaalilista
06.02.12 / Paraatiponit / 1/14, Ridden Champion II
29.12.11 / WPRC / 2/7, Reserve Ridden Champion II
24.12.11 / WPRC / 2/9, Reserve Ridden Champion II
13.12.11 / Susiniemi Gård / Overall Supreme Ridden Champion
12.12.11 / Susiniemi Gård / 1/8, Ridden Champion II
03.11.11 / Littlebury / 2/8, Reserve Ridden Champion II
02.11.11 / Littlebury / 2/8, Reserve Ridden Champion II
01.11.11 / Littlebury / 1/8, Ridden Champion II
19.10.11 / WPRC / 1/8, Ridden Champion II
17.02.11 / WPRC / 2/6, Reserve Ridden Champion I
15.02.11 / WPRC / 1/6, Ridden Champion I
13.02.11 / WPRC / 1/6, Ridden Champion I
05.02.11 / WPRC / 2/10, Reserve Ridden Champion I
04.02.11 / WPRC / 2/10, Reserve Ridden Champion I
09.01.11 / WPRC / 1/9, Ridden Champion I
06.01.11 / WPRC / 1/9, Ridden Champion I
19.11.10 / Riiviöt / 1/16, Ridden Champion I
25.10.10 / WPRC / 1/6, Ridden Champion I
22.10.10 / Littlebury / 2/16, Reserve Ridden Champion I

12.01.12 / Paraatiponit / 2/14, Reserve Driven Champion I
31.12.11 / WPRC / 1/12, Driven Champion I
31.10.11 / Paraatiponit / 2/13, Reserve Driven Champion I
21.05.11 / Paraatiponit / Overall Show Supreme Champion
20.02.12 / Littlebury / 2/16, Reserve Driven Champion I
08.01.12 / Criallt Welsh Cobs / 1/16, Driven Champion I
18.10.11 / Paraatiponit / 2/15, Reserve Driven Champion I
10.10.11 / Aelwen Welsh / 2/16, Reserve Driven Champion I
27.08.11 / Paraatiponit / 2/9, Reserve Driven Champion I

31.01.12 / Littlebury / Overall Supreme In-Hand Champion
30.01.12 / Littlebury / 2/16, Reserve In-Hand Champion I

Arvostelut

Helmikuun kouluratsastusjaoksen uusintatilaisuus 25.02.2018 (kutsu)
7,5 + 40 + 20 + 25 + 15 = 107,5p // KRJ-I

Marraskuun valjakkoajojaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.11.2016 (kutsu)
9 + 41 + 17 + 20 + 15 = 102p // VVJ-I

Lokakuun yleislaatuarvostelutilaisuus 31.10.2016 (kutsu)
29 (15+14) + 25 (13+12) + 17 + 20 + 4 = 95p // YLA2

39. VWY:n laatuarvostelutilaisuus 30.05.2013 (kutsu)
9 + 6,5 + 4 + 23,5 + 5 = 48,0p // VWY-II
Kolmannen polven sukuselvityksellä olisi ollut mahdollisuus I-palkintoon!

Helmikuun kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.02.2013 (kutsu)
21 (7+7+7) + 40 + 16 + 10 + 8 = 95p // KRJ-II

25. kantakirjatilaisuus 30.9.2011 (kutsu)
60 + 84 + 65 + 59 = 67% // KTK-II
tuom. aksu, Beronia, Jjune, nica

- Pitkät korvat, olematon säkä, takakorkea, kavioita ja vuohisia ei voi arvotella. Pitkä selkä. Ryhdikäs ja hyvä orileima.
- Hyvä väritys ja elävä kuva. Persoonallinen tyyli. Orin jalkoja ei voi arvostella, mikä olisi erittäin suotavaa kantakirjauksessa.

Minna (PKK:n yhteydessä, väriluokka)
- Väritystyö on erinomaisesti toteutettu, joskin osittain hieman keskeneräisen oloinen.

Päiväkirja

26.08.2016, Keilakunkun ensimmäinen osakilpailu
Koska tallityttöjä pitää aina välillä palkita muullakin kuin kuraisilla poneilla (ja koska allekirjoittaneella on liikaa hevosia), Aino sai kyseenalaisen kunnian lähteä ulkoiluttamaan Allua vakavamielisten aikuisten seuraksi Keilakunkkuun. Ja jotta asiasta ei olisi tehty liian helppoa, nämä olivat tietenkin Ainon ensimmäiset pippalot Allun kanssa oman tallin ulkopuolella. Hullu omista ja vai hullu kuski - tai sitten seura tekee kaltaisekseen?

Lopputulos oli 55. 112:sta osallistujasta, eli tasaisesti puolessa välissä muutaman osallistujan alle pudotusrajan. Kaikkien yllätykseksi Allu käyttäytyi kisapaikalla oikein säällisesti eikä edes yrittänyt poistaa kuskiaan kesken lämmittelyn tai haastaa riitaa stewardin kanssa. Itse suoritus oli sekä kuskin että katsomon mielestä hieman vauhdikas, tai siis Allu vei Ainoa kuin litran mittaa kenttää pitkin eikä Ainoa lainatakseni siellä ollut muuta mahdollisuutta kuin pitää hatusta kiinni ja tähdätä poni oikealle portille. Ponilla oli ainakin hauskaa, vaikka ei siitä tyylipisteitä irronnut.

Tallin kolmesta edustajasta vain Neo jatkaa huomiselle, joten Allu sekä Rala lähtivät maitojunalla kotiin Ainon kanssa. Aino hoitaa Allun pois ja palauttavat huomenna.

30.09.2015, pappatunturi tuntiponina
Jossain on kyllä pahasti vikaa kun aloittelevalle valjakkoharrastajalle ei koko tallista löydy selväpäisempää ajettavaa kuin Allu. Tässä tilanteessa sitä kuitenkin oltiin lauantaiaamuna kun Neo oli hommaillut itsensä yön aikana sairaslomalle ja maksettuun valmennukseen piti löytää nopeasti sijaiskärsijä ja sijäiskärsijälle poni. Onneksi Aino saatiin nakitettua hommaan, enkä minäkään ole niin ilkeä että antaisin Ralan jollekulle hyväuskoiselle ja hyväätahtovalle riesaksi.

Stephenin valmennus, tehtiin perusasioita ja etsittiin hyvää ajotuntumaa ja haettiin ihan vain ajokilometrejä. Allu koko valmennuksen ajan hieman kankea, vasemmalle näyttää jäykältä ja Ainon mukaan myös tuntuu huonommalta. Alkutunnista hyvä niin kauan kun sai humputella omiaan, mutta pistää vastaan heti kun yrittää vaatia jotain. Stephen kävi myös koittamassa, eikä tällä kerralla Allu laittanut itseään ja kärryjä solmuun protestiksi! Ikä alkaa selkeästi näkyä, vaikka komeat lisäykset vielä irtosivatkin.

Kotona venyttelyt + linimentti. Aino tulee huomenna tekemään palauttavat reenit.

15.08.2013, uittamassa
Kesän helteitä ja paarmoja paossa uittamassa riimulla. Mukana Aino Vapulla ja Neo Helmin kanssa käsihevonsena. Allulta täysin veto pois ja käyttäytyi oikein mallikelpoisesti koko matkan - samaa ei voi valitettavasti sanoa Neosta. Vaihdettiinkin hevosia puolimatkassa. Pienen rohkaisun jälkeen Allu kävi uimassa asti, mutta kahlasi mieluummin rantavedessä.

Takaisinpäin Aino ja Helmi tekivät pidemmän lenkin laukkasuoran kautta (eikä kumpikaan ainakaan myönnä pudonneensa) samalla kun jäin tappelemaan Neon kanssa. Isänsä poika.

02.05.2013, maratonharjoitus
Kun kerran raahasin jo yhden ylivireän orin Ypäjälle, niin Allun lisääminen kuormaan ei tuottanut enää ylimääräisiä ongelmia. (Onneksi kumpikaan kakara ei laittanut välilevyä tai traileria palasiksi matkan aikana.) Käytiin Allun kanssa tyypittämässä Ypäjän maratonesteet ja häiritsemässä paikallisten estevalmennusta: pieni poni kärryjen kanssa laittoi yhden jos toisenkin estehevosen psyykkeen solmuun. Verryttelyssä keräsi kierroksia ja keveni edestä, mutta rauhoittui 3km hölkän jälkeen (metsälle oli vissiin tylsä pörhistellä?) Koivut ja mutteri ok, kääntyy hyvin, mutta vasemmalle vej ei pääse tarpeeksi alle. Kombensoi painamalla lapaa ulos ja korjatessa hermostuu. Melkein ajettiin kärryt nurin, mutta ei ihan! Taloon ei olisi mennyt sisään ollenkaan. Veteen menosta keskusteltiin, mutta sitkeän yrittämisen ja tutustumisen jälkeen meni laukassakin nikottelematta. Hevosen ja ratsastajan kuivattelu ja loppuverryttely alaradalla, peloteltiin taas uusi valmennusryhmä ohimennessä.

Vasen kylki jäykempi, kuumuessa painaa vasemmalle ohjalle ja heittää lapaa ulos. Hyppii - muista potkuremmi ensi kerralla! Myös groomia voisi kokeilla muttereiden helpottamiseksi, jos vain jaksaa vetää.

Kotona venyttelyt + linimentti.

22.02.2013 kouluvalmennus, wilberi
Valmentajan kommentit: "Tänään aiheena oli eteenpäinpyrkimys, tahti ja hevosen yleinen kuulolle saanti. Saapuessanne Allu oli sen näköinen kun olisi alkeistunnille tulossa: korvat sojottivat eteenpäin, kaula viisti pitkänä maata ja askellus oli hyvinkin hidasta. Alkuverryttelyn aikana poni ei tahtonut oikein lämmetä treenin aiheelle. Keskittyminen oli lähinnä ympäristön tapahtumissa ja koko hevonen käveli kuin sumussa. Vähitellen Allu alkoi kuitenkin huomata ettei löntystely ollut tänään vaihtoehtona, jonka jälkeen askeleetkin pidentyivät ja korvat alkoivat osoittaa enemmän kuuliaisuutta. Volttiharjoituksissa löytyikin jo hyvää asettumista ja sitä paljon puhuttua tahtia. Näky oli oikein kiva, mutta halusin vaatia ratsukolta vieläkin enemmän. Muutamien laukkapätkien jälkeen ori alkoi herätä kunnolla henkiin, polkea innostuksissaan takajalat allensa ja liike suuntautui ylöspäin. Annetut pysähdystehtävät suoriutuivat lopputunnista jo hyvin mallikkaasti ja Allu oli selvästi suihkun tarpeessa. Seuraavia kertoja varten Allu kannattaa motivoida jo alusta alkaen työntekoon, niin viimeisen vartin hienoa työskentelyä saataisiin jo alkupuoliskoon."

27.12.2012 kouluvalmennus, Julia
Valmentajan kommentit: "Allu näytti oikein reippaalta poniorilta. Se kantoi itseään hienosti ja halusi näyttää muille, kuinka komea oli. Se kuitenkin hidasteli aika-ajoin. Siihen aioimme puuttua. Kun treenasimme koottua ravia ja laukkaa, ori halusi jättäytyä käyntiin tai raviin. Otimme pätkiä laukassa ja ravissa vuorotellen. Pyysin ratsastajaa antamaan pohkeita, aina kun tuntui siltä että poni taas hidastaisi raviin tai käyntiin. Alussa näytti todella hyvältä, mutta mitä pidempään treenasimme, sitä useammin poni hidasti tahtiaan. Ajattelimme pitää pienen tauon ja sitten vähän taivuttelisimme ja sitten uudestaan tempon ylläpitämistä. Taivutukset sujuivat hienosti ja ori oli mukana hommassa. Se kaarsi päätään kauniisti sisään ja ulos. Kun taivutukset sujuivat moitteetta, otimme taas aikaisempaa harjoittelua. Nyt yhdistimme siihen sulkutaivutuksen. Jollain keinolla taivutuksen ja tempon ylläpitämisen yhdistelmä sai ponin pitämään tempon hienosti. Alussa se oli hieman hämillään, mutta pari kertaa toistettuaan, se oli perillä ideasta. Loppujen lopuksi treeni oli onnistunut, vaikkakin alku oli hieman tahmeaa. Ori saattaa vain pitkästyä ravaamaan samaa tahtia ilman muuta tekemistä. Muuten okein komea ja potentiaalinen ori!"

18.10.2012 kouluvalmennus, melissa
Valmentajan kommentit: "Valmennuksen aiheena oli saada Allun laukkaa hiottua pyöreämmäksi ja tasaisemmaksi. Alkuverkan aikana huomasin usein että poniori vei ratsastajaansa eikä kuunnellut apuja. Tällä kertaa vika löytyikin ratsastajasta joka antoi sekavia apuja ja hämmensi Allua joka puolestaan päätti olla kuuntelematta sekavia apuja. Pääty-ympyrällä työskentely auttoi ja ratsastajan avut menivät läpi ja poni alkoi näyttää parhaita puoliaan. Laukkatyöskentely oli jo aluksi melko hyvällä mallilla, ainoa että laukka oli ilmeetöntä ja näyttävyysmomentti puuttui täysin. Erilaisilla ratsastusteillä ja harjoituksilla Allu saatiin kokoajan näyttävämmäksi, pikkuhiljaa laukkakin oli kauniin pyöreää ja matkaavoittavaa. Vauhtia olisin kaivannut vähän lisää, ratsastajan puolipidätteet olivat turhan vahvoja ja Allu hidasti joka kerta kun sitä vain koitettiin asetella. Ratsastajan kannattaa kiinnittää huomiota omaan istuntaansa ja käsiin, kädet vatkasivat melko paljon ja se vaikutti negatiivisesti Allun suorittamiseen. Vähän lisää vauhtia ja tarmokkuutta olisin kaivannut, mutta hyvältä oriin meno näytti nytkin."

02.10.2012, koulua
Sänkipellolla koulua, Vilma matkassa mukana Leon kanssa. Aluksi pörheänä: aivan liian kevyt edestä ja veti linkkuun, selkä alhaalla ja takajalat tallissa. Juoksi se kuitenkin kuin paraskin ravuri Vermon loppusuoralla. Ravi hyvä, tahdikas kun malttoi rauhoittua, liikkui hyvin läpi ja otti väistöihin myös vej mukaan ilman tappelua. Vasemmalle jäykähkö. Laukka ei pysynyt kasassa, liian vaihtoherkkä ja kevenee edestä.

Jalat kylmätty, vej ok mutta kerää nesttä.

07.08.2012, nyrpeää koulua
Voi poni raukkaa, kamala on elämä kun laitumelta viedään rääkättäväksi kentälle. Nyrpeä ja eteenpäinpyrkimys nollassa, alkutunti meni liikkuen kuin huopatossu hunajassa ennen kuin etuveto pääsi käyntiin. Jumppaa ja kuntokoulua, oikea kylki jäykkä ja vasen vielä jäykempi, huijaa vtj kanssa väistöissä jättämällä painon lavalle ja jää ohjalle varsinkin laukassa.
Lopputunnista vertyi ok, vaikka väsähti nopeasti.

Ylihuomenna Helmi tulee maastoilemaan Allulla, jättäkää poni etulaitumelle että se saadaan edes joskus kiinni.

26.05.2012, ell
Vej piikitetty. Muuten ok ell mukaan.

09.10.2011, ruskamaasto
Ponin ja Vapun kanssa metsäpuskailemassa ilman satulaa, hienot syysilmat ja mahtavat maisemat! Hieman harmitti ettei tullut otettua kameraa mukaan. Rauhallinen lenkki, molemmat hevoset pysyivät nahoissaan ja laukkapätkällä nähtiin vaan muutama pukki - eikä kumpikaan ratsastaja maistanut turvetta.

05.08.2011 valjakkovalmennus, Miltsu
Valmentajan kommentit: "Adan ollessa itse kilpailuissa, saavuin hänen pyynnöstään ajamaan welshponiori Allulla. Alunperin olin suunnitellut hiovani ponin kanssa jonkinlaista koulurataa, mutta hetken aikaa kentällä lämmiteltyäni kauniin sään suostuttelemana päätinkin lähteä orin kanssa maastoon. Alkumatkasta Allu hirnui kotitallille jääneitä kavereitaan, mutta rentoutui tallin jäätyä taakse. Ajelimme melko suoraa, mutta mäkistä hiekkatietä. Päätinkin hyödyntää mäkiä ja pyysin oria ravaamaan ylämäet, lukuunottamatta muutamaa joilla otimmekin laukkaa. Alamäet Allu sai kävellä ja tasaisilla osuuksilla otimme yksittäisiä pysähdyksiä. Käännyttyämme takaisin kotia kohti, poni taikoi taas jostakin hetkeksi lisäenergiaa joka kuitenkin hupeni taas pikkuhiljaa muutaman pikkumäen ravaamisen jälkeen. Takaisin tallille päästyämme Allu olikin jo väsähtänyt hieman, mutta hienosti pikkuori olikin minua kuunnellut! Tämä poni oli varsin mukava ja ongelmaton ajettava. Muiden ponikavereiden matkasta puuttuminenkaan ei alkumatkan jälkeen häirinnyt yhtään."

20.07.2011 kouluvalmennus, Nica
Valmentajan kommentit: "Olitte jo lämmittelemässä minun saapuessani, joten pääsimme aloittamaan valmennuksen miltei heti. Tarkoituksena oli Allun kanssa harjoitella avo- ja sulkutaivutuksia, joissa tuntui olevan hieman ongelmia silloin tällöin. Aluksi kuitenkin treenailitte hieman pohkeenväistöä pitkillä sivuilla sekä teitte paljon voltteja ja suunnanvaihdoksia. Allu vaikutti erittäin energiseltä pakkaukselta, mutta oli selkeästi kuuliainen ratsu, joskin omapäisyyttäkin taisi löytyä toisinaan orin lähtiessä hieman käsistä. Pohkeenväistöt onnistuivat kuitenkin moitteitta, ori oli jatkuvasti kuuliainen pohkeelle ja työskenteli rehellisesti. Muutaman laukkapätkän jälkeen, eli kun saimme Allulta ylimääräiset energiat pois, pääsitte harjoittelemaan ensin avotaivutuksia. Allu laittoi aluksi hieman vastaan kuolaimelle, mutta lopulta sait ratsastettua ponin läpi ja se taipuikin kauniisti avotaivutukseen pyynnöstäsi. Sulkutaivutuksissa se yritti jälleen laittaa aluksi hieman hanttiin, mutta sait kuin saitkin sen tekemään taas hommia kuten pitääkin. Lopuksi harjoittelimme vielä siirtymisiä peruutuksesta laukkaan. Aluksi Allulle oli todella vaikeaa nostaa laukkaa suoraan peruutuksesta sillä ori tuntui ottavan aina pari askelta käytiä väliin. Lopulta Allu kuitenkin ymmärsi jutun jujun ja sait sen hienosti nostamaan laukat suoraan - tosin melkoisella energialla poni sitten pyrähtikin laukalle."

24.06.2011, tarkkuuskoeharjoitus
Koska olin jo muutenkin matkalla Ypäjälle kaveria groomaamaan, heitettiin Allu auton perään matkaseuraksi. Onneksi Milkaa ei pikkuinen poniori paljoa kiinnostanut, joten välilevy pysyi ehjänä ja traileri pystyssä. Alkuverryttely alaradalla samaan aikaan Saran loppuverryttelyn kanssa. Allua kiinnosti työnteko taas yhtä paljon kuin vapaaehtoinen lobotomia, mutta onneksi Milka ei lähtenyt pörinään mukaan. Miten muut onnistuvat ostamaan aina niitä täysipäisiä hevosia? Mistä niitä löytää?

Hyödynnettiin tehokkaasti valmennusryhmien välinen luppoaika ja käytiin tyypittämässä semiluvallisesti estekentän tarkkuusesteet. Yliherkkä suustaan, nykii ja nyppii ja protestoi tuntumaa. Silta yllättäen täysin ongelmaton joten otettiin vain kerran, mutta serpentiinillä tehtiin täyskaato. Pariinkin otteeseen. Kuumeni ja keveni voimakkaasti, joutui ottamaan kovaa kiinni edestä. Lopetettiin kun aika loppui löydettiin tasaisempi suoritustempo.

Loppuverryttely radalla, liikkui hyvin läpi ja tekii hyvät, rennot ravilisäykset.

25.02.2011 kouluvalmennus, dani
Valmenrajan kommentit: "Allu oli valmennuksen jutuissa selkeästi vanha konkari ja kuskinkin otteista näkyi, että on sitä vaativampiakin poneja käsitelty hyvällä menestyksellä. Toimitte koko valmennuksen ajan varsin itsenäisesti, mutta kuitenkin huolellisesti ja ohjeita noudattaen. Alkuun oriilla näytti olevan liikaa energiaa pysähtymisharjoitukseen ja se pysähtyi töksähtäen vetäen päänsä nättiin virkkuukoukkuun ja kuolainta purren, jos et ollut nopeasti myödännyt ja päästänyt sitä jarrujen paineesta. Alkukankeuden jälkeen valmistelit kaikki tekemisesi paremmin ja menonne oli kaikin puolin sulavaa. Pohkeenväistössä sait Allun asetettua todella nätisti."

06.02.2011, Allu ja hurja poninsyöjäreki
Kun lunta on siunaantunut enemmän kuin tarpeeksi tänä talvena, koitettiin Allua reen eteen. Länkivaljaljaat (lainattiin Vapun) sai päälle ainoastaan tappelemalla, eikä suostunut liikkumaan neljällä jalalla edes talutettuna. Vaihdettiin silavaljaisiin, jolloin käveli neljällä jalalla kunnes viritettiin reki perään. Reen kanssa meni ainoastaan ylöspäin, silloin tällöin sivulle tai taaksepäin. Ei viitsitty lähteä hajottamaan ponia, rekeä, tai omistajaa (& apujoukkoja), joten jätettiin leikki kesken tältä erää.

Vaahdossa, jäi sisään kuivimaan. Illemmalla voi heittää ulos Leon seuraksi.

04.11.2010 kouluvalmennus, Natalia Riansson
Valmentajan kommentit: "Kivan näköinen eläin ollakseen poni, lihaksikas ja suhteellisen osaava. Pääasiassa ratsastat hevosta hyvin, mutta istuntasi on varsinkin ravissa rauhatonta. Istu syvemmälle satulaan ja pidä ryhtisi suorana. Kädet ok, voisit käyttää kevyempiä apuja. Älä anna jalkojesi elää liikaa, mutta älä mene toiseen ääripäähän ja jähmetä jalkojasi yhteen asentoon. Kokonaisuutena kehittymiskelpoinen ratsukko, mutta kaipaa lisää treeniä."

27.02.2010, pikkuponi estekisoissa vol. 3.
Kukkahattutätien katseita paossa naapuritallin pikkukisoissa. Allu täysin oma itsensä kisapaikalla; sählää ja riuhtoo joka suuntaan eikä keskity. Melkein teilattiin tallin omistaja verkassa, mutta ei siitä sen enempää. Nelikymppissessä puhdas rata, mutta raskas ratsastaa. Keskittyy ratsastajan vastustamiseen, turhan kevyt edestä ja esteiden välit mentiin jotain laukkaväistön ja sulkutaivutuksen välimuotoa. Kuusikymppisessä parempi: väsynyt ja täten tasaisempi, mutta pudotettiin sarjan kakkonen.

Note to self: älä turhaan sääli Allua ja etsi kevyempiä ratsastajia esteille. Hyppää jos on hypätäkseen.

Kotona linimentti. Meni ulos kuivumaan - muistakaa vaihtaa loimi!

04.02.2010, pikkuponi estekisoissa vol 2.
Viime kerrasta viisastuneena lähdettiin hakemaan parempaa ja puhtaampaa suoritusta Helmin kanssa - koska omistaja on yhäkin laiska esteratsastaja ja poniparka jaksaa pomppia paremmin kevyemmän taakan kanssa. Ristikkoon osallistuttiin luokan ulkopuolisena ettei viedä lapsilta tikkareita, tosin Allu esitteli mieluummin possupassagea ja kyseenalaisia laukkaväistöjä kuin esteiden ylityksiä. Ei tikkareita tällä kertaa. Neljässäkympissä taidettiin tehdä jonkinnäköinen radaltapoistumisen nopeusennätys, mutta valitettavasti vain Allu esitti tyylipuhtaan rata-aidan ylityksen. Helmi jäi matkalle.

Kai sitä pitää itse käydä selästä asti koittamassa, muuten meiltä loppuu vapaaehtoiset poniratsastajat.

Helmikuun pakkasennätyksestä huolimatta kisapaikalta päästiin kaikki sormet ja varpaat tallessa.

18.10.2009, pikkuponi estekisoissa
Nakitettiin tallin pikkuponiesteratsastaja käymään Allulla kisoissa, koska omistajaa ei kiinnostanut eikä huvittanut ja niin edespäin. Tyylipuhdasta suoritusta ei kummassakaan luokassa nähty tällä kertaa, nelikymppisessä poni vei ratsastajaa kuin märkää rättiä (kaikilla paitsi ratsastajalla oli hauskaa, taustajoukot mukaanlukien) ja kuusikymppisessä kiellettiin pihalle kolmospystyltä. Tällä menolla ei saatu pitkää listaa astutuspyyntöjä, mutta saatiin sentään näpäytettyä paheksuvia poniäitejä kun Allu esitteli radan jälkeen laukanvaihtoja kentällä.

Huomenna sitten palauttavat reenit, saa nähdä saadaanko Helmi hyppyyttämään Allua uudelleen.

01.10.2009 kouluvalmennus, Sniffe
Valmentajan kommentit: "Saavuin valmentamaan Allua ja Adaa sateisena syysaamuna. Vaikka keli oli kamala, oli ratsukko jo saapuessani verryttelemässä, joten pääsimme suoraan asiaan. Valmennuksen pääpaino oli tällä kertaa saada Allu kulkemaan joka askellajissa tarmokkaasti eteenpäin sekä suorittaa erilaisia harjoituksia hyvässä tahdissa. Harjoituksina tänään olivat sulkutaivutukset sekä takaosakäännökset. Alun löysäilyjen jälkeen Ada sai onneksi Allun kuuntelemaan ja lopulta myös ottamaan avut vastaan, jolloin Allun liike parani huomattavasti. Ainoastaan laukkaan jäi vielä parantamista, siitä puuttuu edelleen kunnon pyörivyys. Sulkutaivutukset ratsukko suoritti siististi käynnissä, mutta ravissa ratsastajan tasapainon kanssa on vielä hakemista, jotta ratsastaja saa Allun vaatimat tarkat avut annettua. Takaosakäännökset sujuivat muutaman kerran harjoittelun jälkeen hyvin, muistat vaan pitää Allun tarkasti kahden pohkeen ja kahden ohjan välissä."

01.09.2008, kärryharjoitukset
Allu sai tänään kärryt peräänsä ja kiinni ensimmäisen kerran, eikä hypännyt kuuhun asti. Pohjatyö oli tehty ohjasajamalla, joten teoriassa sekä eteenpäinajavien että pysäyttävien apujen piti olla hallinnassa. Hieman jännittynyt ja pomppi pystyyn, mutta pysyi kummallakin taluttajalla käsissä. Ohjaa ei kyllä kuunnellut sitten pätkääkään. Mentiin muutama kierros kenttää ympäri ja sitten päästettiin poni takaisin tarhaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi kerralla.

26.07.2008, ponin saapuminen
Poni ja paperit tulivat tänään kotiin eikä poni tai sen ego näytä kärsineen kamalasti pitkästä matkasta - ainakin sen verran reippaasti pompittiin pihaa pitkin. Tähän mennessä kaikki ok, välittäjälle suuri plussa kun voikko welshori tuli voikkona welshorina Suomeen asti eikä kimona cobtammana.

Aamutalli: poni jää sisään! Aamupäivällä ell. Hätistelkää kaikki uteliaat pihalle tai omistaja tulee luudan kanssa!

Ulkoasu © Sakkura, muu materiaali © Ada ellei toisin mainita.